Bestyrelsens beretning 2019

Det store nytårsbal indledte helt som sædvanligt 2019. Dette års fest overgik igen i år  tidligeres. Igen havde pynteholdet gjort det om muligt endnu mere festligt og fantasifuldt, vores helt formidable nytårsband bestående af Peter, Ole og Jens leverede balmusikken med smittende fest- og danseglæde. De mange gæster, der var 130, havde som altid en kæmpefest i vores gamle, smukt pyntede Forsamlingshus- gulvet var konstant fyldt og efterspørgslen i baren var stor, og vores super barpersonale var helt på toppen.

Fastelavnsfesten for børn blev afholdt søndag d. 3. marts. Der var mange glade gæster, 110 solgte billetter, flot udklædte børn og mange forældre, der tog ajtiv del i løjerne. Igen havde Bakskuld børnene pyntet og malet de flotte tønder. Slagets gang blev dygtigt ledet af Marie Louise. Tak til de frivillige og til musikken; Tove og Malene m/Fiddlers. Vi er meget privilegerede med så dejlig musik også til vores arrangementer for børn i Forsamlingshuset.

Grundlovsfesten ved Børsen som Sønderho Forsamlingshus og Støtteforeningen er med til at arrangere sammen med Jagtforeningen, Borgerforeningen og Havnen forløb på sædvanlig god og hyggelig vis. Dog efter en del bulder, tumult og tornado i nattens løb op til arrangementet, der bevirkede, at teltet lettede og sejlede afsted ind over byens tage og medførte ødelæggelser på sin vej. Heldigvis viste vejret sig fra sin sædvanlige gode grundlovsdags side og efter assistance fra vores lokale tømrer Arne og Jens Wohlert fik vi repareret de værste skader på pladsen efter natten tumult så festen kunne starte kl. 1200. Der var solskin og blå himmel til de mange mennesker, der kom forbi for at høre den fine, sjove og aldeles upolitiske grundlovstale v/ Brian S. Nielsen ”Købmandens søn” Folk kunne også nyde kaffen, det flotte hjemmebag og smage på de grillede bakskuld, gårdpølser, den gode fadøl og lytte til skønmusik v/Tove m.fl. og ellers nyde den gode stemning. Igen tak til de mange frivillige og tak til musikken.

Pinsefestival 2019 blev afholdt over 2 dage 7. og 8. juni, hvor Jørgen Bjørslev og Kim Holst igen lagde ud fredag eftermiddag i teltet med hot fyraftensjazz og hvor der blev serveret en hot gryderet. Lørdag fulgte det traditionelle program med arrangementer i teltet, dyrskue for børn med mange arrangementer så som musik, ansigtsmaling og aktiviteter for børn Der var sessions i teltet workshops, koncert, danseundervisning samt et flot pinseoptog gennem byen med Tove og Malene, samt Fanø Fiddlers. Vejrguderne var ikke helt med os, men optoget var fint. Teltet var åbent hele dagen og grillene var tændt til bakskuld, gårdpølser samt helstegt pattegris til aftensmaden. Aftenens og nattens underholdning bestod af canadisk, irsk og lokal musik med koncert, dans og bal. Søndag havde Tove de Fries arrangeret en mindekoncert ”Tribute to Jerry Holland”. Pinsefestival 2019 var en stor publikums succes. Det var også en stor kulturel og musisk oplevelse. Det er dejligt med stor lokal opbakning fra byen og øen og alle de frivillige. Tusind tak til alle hjælpere og musikere. Det gør det sjovt at være med til at arrangere med den interesse, der udvises og det er til stor glæde og inspiration for den unge generation af musikere, frivillige og gæster. Tusind tak til Tove og FolkinVest for samarbejdet omkring Pinsearrangementet, Før Pinsearrangementet og mindekoncerten. Pinsen 2020 er under planlægning af et pinseudvalg for at hjælpe bestyrelsen med den del af arbejdet

I efterårets uge 42 blev der afholdt loppemarked mandag d. 14. oktober – igen med alle stader besat og ca 250 besøgende. Der var salg af kaffe, kage, pizzasnegle og pølsehorn.God stemning og god handel – dog skal vi nok vende tilbage til at servere smørrebrød – det blev i al fald efterspurgt. Tak for en god dag til alle frivillige, kagebagere og ”lopper”

Sønderho Forsamlingshus er medlem af gl. Ribe Amts Forsamlingshusforening og de afholder hvert år et efterårsmøde i et af forsamlingshusene i området. Dette efterår var bestyrelsen i Sønderho Forsamlingshus blevet spurgt om, vi ville lægge hus til dette års møde i Forsamlingshusforeningen og komme med forslag til indlæg/foredragsholder, samt stå for forplejningen. Der var tilmeldt 35 deltagere fra bestyrelserne rundt om i Gl. Ribe Amts Forsamlingshusforening, deri blandt var også bestyrelsen fra Rindby Forsamlingshus, Peter Uhrbrand kom med et indlæg, der indebar en lille tur rundt i byen – en fortælling om Sønderho Forsamlingshus historie og musikken og byen. Der blev serveret fanøsmørrebrød, kaffepunch og fanøkringle, og mødets deltagere var meget glade for arrangementet. På vejen til færgen blev Rindby Forsamlingshus også besøgt –mere fanøkringle.

I 1919 stiftedes Sønderho Forsamlingshus, og huset blev indviet 23. november 1919.I den anledning indkaldte bestyrelsen til 100 års stiftelsesfest i forsamlingshuset 23. november 2019. Andelshavere blev indbudt med gæster. Det var tæt på de 100 i alle aldre – gamle som unge – der mødte op .Menuen stod på bakskuld på kartoffelcreme, stegt nakkekam, frikadeller med rødkål samt æblekage. Toastmaster Marie Louise Exner bød forsamlingen velkommen til en aften med god mad kreeret af lokale kræfter, ligesom underholdningen bød på musik, sange, taler, sjove indslag. Sange, digtet af Doris fra tidligere stiftelsesfester blev sunget – den ene fremført af Marie Louise. Lone bød på et indslag fra 50 års jubilæet – et muntert, lokalt præget rimeri af Thorkild Brinch om Sønderho og sønderhoninger fra de gamle dage i hans barndomsby Der var sjove beretninger og gode ord til Forsamlingshuset fra blandt andre Peter, Torben Mahler og Susanne.  Efter kaffen var der bal. Musikken blev leveret af Peter, Ole, Jens og Malene, og der kom hurtig gang i dansen. Stemningen var god, og folk var glade – en rigtig dejlig 100 års fest. Tusind tak til jer alle for jeres bidrag til, at Sønderho Forsamlingshus’ 100 års stiftelsesfest blev en flot fejring af huset og de første 100 år.

Til juletræsfesten for børn d. 27. december var der ikke så mange gæster. Vi var blot 40 børn og voksne, men det var som altid meget hyggeligt. Der var dans om juletræet, godteposer, en meget fin nissedukkefortælling v. Gertrud Exner. Tak til Gertrud for underholdning og nisserierne – og tak til Hans Peter for musikken.

Udlejningen af Forsamlingshuset har været rigtig god i 2019. Huset bliver brugt rigtig meget til glæde for alle. Der bliver afholdt festivals, foredrag, borgermøder, teater samt forskellige undervisningsarrangementer. Dertil kommer medlemmernes egne private fester såsom bryllupper, konfirmationer fødselsdage og slægtsfester.

Projekter i 2019: Vi havde et ønske om renovering af de aflange borde i Forsamlingshuset, og Borgerforeningen støttede meget flot op og dækkede samtlige udgifter. Arbejdet blev udført af Fanø Træ, og det blev meget vellykket. Så tak for det. Vi vil gerne nu investere i nye runde borde efter samme ide’, som de nyrenoverede borde.

Sønderho Forsamlingshus vil også gerne rette en tak til Mogens Kirk for donation af en ny håndvask med blandingsbatteri til baren og til Jens Mouritzen for hjælp ved installationen af nye flotte scene spot. Der blev også fremstillet en ny flytbar scene med tak til Jens Wohlert.

I forbindelse med 100 års dagen fik Sønderho Forsamlingshus en donation på 35.000 kr. fra Finn Thomsens Fond, da den blev lukket ned. Disse midler skal bruges til at støtte forsamlingshusets arbejde med at overlevere Sønderhos fine musik, danse og kulturelle arv til kommende generationer og have arrangementer, der knytter beboerne sammen i byen på tværs af alder. Det blev vi i bestyrelsen meget glade for, og vil gøre alt vi kan for at opfylde dette. Der kan søges hos bestyrelsen om støtte til sådanne arrangementer.

Vi har søgt om og fået støtte fra Fanø Sparekasse på 7000 kr. til en ny hjemmeside. Vi er nu i gang med at indhente tilbud. Vi vil også gerne undersøge markedet med hensyn til den bedste forbedring af akustikken. For at få den bedste løsning for forsamlingshuset, vil vi bede om professionel hjælp. Det er et problem der skal løses.

Jeg vil gerne slutte af med en stor tak til alle, der støtter op om Forsamlingshusets arbejde og arrangementer.

Hanne Svane, formand